Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan mossunk hajat?

Hogyan mossunk hajat?
Sok éves fodrászati tapasztalat, hogy a vendégek 80% nem tudja, hogyan kell helyesen hajat mosni.. Pedig minden itt kezdődik, ezért kérünk, hogy szánj rá 3 percet és alapozzuk meg a helyes hajápolási rutinod  kiss

Sokan nem tudják, hogy a samponok és azok elnevezése kizárólag a fejbőr problémáira utalnak. Például ha száraz a hajunk vége és száraz hajra való sampont választunk, attól a hajunk vége ugyanolyan száraz marad, de legalább a fejbőrünk elzsírosodik.

A samponozás legfontosabb alapja, hogy samponozni a fejbőrünket szoktuk, a hajvégeinket pedig csak a samponnal higított vízzel öblítjük át.

A shopban található samponok mindegyike koncentrátum, ami azt jelenti, hogy használat előtt fel kell higítani vízzel. A másik fontos szabály, hogy közepes sűrűségű hajat kétszer samponozuk, azaz samponozás öblítés, samponozás öblítés. Míg a vastag szálú hajat háromszor is ismételjük. Régi arany szabály, hogy az öblítés tartson kétszer annyi ideig mint a hajmosás. Nyilván erre ma már senkinek sincs ideje, de tényleg fontos alaposan kiöblíteni a sampon maradványait a fejbőrről, mert például ekcémához is vezethet.

Itt jön még a milyen sűrűn mossunk hajat kérdés. Tévhit az, hogy minél ritkábban mosunk hajat, az annál jobb lesz, mert a fejbőrön maradó zsír, ami kosszal, szmoggal, porral keveredik "megfojtja" a hajhagymákat és idő előtti hajhulláshoz vezet.

Annyiszor mossunk hajat, ahányszor a fejbőrünk igényli (megfelelően higított samponnal akár naponta is) és válaszunk hozzá megfelelő terméket.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: zsíros haj száraz haj sampon
Az oldal tetejére