Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan fessük a hajunkat otthon?

Hogyan fessük a hajunkat otthon?
Avagy a drogériás dobozos festékek használata
Nos a válasz egyszerű, leginkább sehogy.

Fodrászként nem az a célunk, hogy olyan szolgáltatást adjunk el amit ti magatok is meg tudtok csinálni, hanem sok éven át tanuljuk és tapasztaljuk, hogy egy-egy hajtípusra mi a legmegfelelőbb.
A drogériás festékek valóban az ellenségeink a következők miatt
-mivel nem vagy fodrász nyilván nem tudod milyen festék kéne a hajadra. Ezzel nincs semmi gond. De látsz egy dobozt és azon egy színt és reménykedsz, hogy a te hajad is olyan lesz. Sajnos valószínűleg nem lesz.
- a fodrászok más és más festéket és formulát használnak, ősz hajra, festetlen hajra, már festett hajra. A dobozos festék gyártói nyilván nem tudják, hogy a te hajad éppen milyen és itt kezdődik a probléma
-függetlenül attól, hogy a te hajad éppen festett vagy őszül vagy bármi, igyekeznek, hogy amit a dobozon látsz olyan legyen a te hajadon is. Legalábbis kb olyan.
- éppen ezért kb úgy működik mint egy zománc festék, mert be kell fedjen mindent is.
- a másik probléma,  ami a leírásban is szerepel, hogy ha ugyanazt a színt választod elég ha csak a tövet fested, a hajad végére az utolsó 5 perben kell csak a maradékot vízzel "összemosni". Ehelyett vagy az egész hajat bekenitek, vagy a maradékot a homloktól még odakülditek.
Ebből pigment felhalmozás lesz, és ezért van az, hogy bár ugyanazt a festéket veszitek, a hajatok egyre sötétebb.
- és a slussz poén, hogy a pigment felhalmozódás, idővel fakóvá, mattá teszi a hajat, sőt keményíti is ami meg töredezéshez vezet.
Tehát összegezve, ha mindenáron otthon szeretnétek hajat festeni, mert ez mondjuk ez "tök jó csajos progi" menjetek el egy fodrászkellék szaküzletbe és kérjetek tanácsot.
De leginkább keressetek fel egy szakembert.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hajfestés sérült haj
Az oldal tetejére